Pelletketel: een milieuvriendelijk alternatief

Wilt u uw kantoor of loods verwarmen en voorzien van warm water, zonder gebruik te maken van gas? De pelletketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een cv-ketel. Wij sluiten de pelletketel aan op uw huidige cv-installatie of realiseren voor u een geheel nieuw verwarmingssysteem.

Wat is een pelletketel?

Een pelletketel wordt verwarmd door de verbranding van houtpellets. Dit zijn kleine korrels gemaakt van afvalhout of kaprijpe bomen. Tijdens een natuurlijk rottingsproces stoten ze ongeveer dezelfde hoeveelheid CO2 uit, als de uitstoot die vrijkomt bij verbranding. Daarnaast is de verbrandingswaarde van deze houtpellets hoger dan die van gas. Door in plaats van een cv-ketel een pelletketel te installeren, levert u dus een belangrijke bijdrage aan het milieu.

Een pelletketel vraagt om opslagmogelijkheden voor de houtpellets. Deze worden bewaard in een silo. Daarom wordt de pelletketel vooral toegepast in grotere woningen, wooncomplexen, bedrijfsruimtes en openbare gebouwen.

De voordelen van een pelletketel:

  • 95% rendement; vaak hoger vergeleken met rendement gasgestookte cv-ketel
  • Lagere stookkosten; houtpellets zijn goedkoper dan gas, olie en elektriciteit
  • Beter voor het milieu; lage CO2 uitstoot en redelijk energieneutraal
  • Schone verbranding, dus minimaal onderhoud
  • Kan aangesloten worden op bestaande cv-installatie en vloerverwarming
  • Slechts 0,5% as, is herbruikbaar als meststof
  • In een aantal gevallen komt de installatie van een warmtepomp voor subsidie in aanmerking. Kijk voor de voorwaarden op https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie-isde

Wat is het verschil tussen een pelletketel en een pelletkachel?

Een pelleteketel verwarmt, net als een cv-ketel, leidingwater voor sanitaire voorzieningen, radiatoren en vloerverwarming. Een pelletkachel kunt u vergelijken met een openhaard. Een pelletkachel brandt ook op houtpellets, maar verwarmt alleen de lokale lucht in een bepaalde ruimte.

Waarom een pelletketel door GCM laten installeren?

Voor het installeren van een pelletketel is specifieke kennis nodig. Daarnaast is het heel belangrijk dat vooraf alle opties voor een verwarmingsinstallatie met u zijn doorgesproken. Daarom komen wij graag naar u toe. Op locatie bespreken wij uw wensen en de mogelijkheden voor het installeren van een pelletketel. Op basis daarvan krijgt u van ons een offerte en een plan van aanpak.

Na uw akkoord verzorgen wij de gehele installatie van de pelletketel, de inbedrijfstelling en de oplevering. Heeft u na ingebruikname nog opmerkingen over het gebruik of de werking van uw pelletketel? Dan komen wij uiteraard zo snel mogelijk naar u toe om de installatie te finetunen.

Wij zijn voorkeursinstallateur

Dankzij onze persoonlijke en vakkundige werkwijze, zijn wij door importeur Calor energietechniek http://calor.nl/ aangesteld als voorkeursinstallateur. Hierdoor hebben wij ons gespecialiseerd in pelletketels van de toonaangevende merken Windhager en Lindner & Sommerauer. U kunt dus volledig vertrouwen op onze expertise in het installeren en onderhouden ervan.

Heeft u interesse in een pelletketel? Neem dan contact met ons op.