Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit zijn omgeving, om uw woning of bedrijfspand te verwarmen en van warm water te voorzien. De warmte wordt met behulp van buizen, die gevuld zijn met koelvloeistof, uit aarde, lucht of water gehaald. Er zijn dan ook verschillende warmtepompsystemen beschikbaar, die de koelvloeistof door uw verwarmingsinstallatie pompen. Een warmtepomp werkt op elektriciteit en is dus een goed alternatief voor een gasgestookte cv-ketel.

De voordelen van een warmtepomp

  • Kan aangesloten worden op bestaande cv-installatie en vloerverwarming
  • Minder CO2 uitstoot; gebruikt voornamelijk duurzame energiebronnen als aarde, water en lucht
  • Lagere stookkosten; elektriciteit is goedkoper dan gas en olie en duurzame energiebronnen zijn kosteloos
  • Kan aangesloten worden op bestaande cv-installatie
  • Met een warmtepomp kunt u uw woning of bedrijfspand ook koelen; dit maakt een airco overbodig
  • In een aantal gevallen komt de installatie van een warmtepomp voor subsidie in aanmerking. Klik hier voor de voorwaarden.

Waarom een warmtepomp door GCM laten installeren?

Heeft u interesse in een warmtepomp? Dan komen wij altijd naar u toe. Op locatie bespreken we uw wensen en de mogelijkheden voor het installeren van een warmtepomp. Op basis daarvan krijgt u van ons een offerte en een plan van aanpak.

Na uw akkoord verzorgen wij de gehele installatie van de warmtepomp, de inbedrijfstelling en de oplevering. Heeft u na ingebruikname nog opmerkingen over het gebruik of de werking van uw warmtepomp? Dan komen wij uiteraard zo snel mogelijk naar u toe om de installatie te finetunen.

Ons doel: energiezuinig en comfortabel

Voor de installatie van warmtepompen werken wij onder andere samen met Fujitsu. De fabrikant van dit bekende merk levert al jarenlang duurzame en veelzijdige toepassingen van warmtepompen. Zo creëren wij samen een energiezuinige en comfortabele woon- of werkomgeving voor u.

Heeft u interesse in een warmtepomp? Neem dan contact met ons op.